5 trikova za čišćenje pomoću limuna

Koristite li drvenu dasku za rezanje bijelog i crvenog i luka, sigurno ste primjetili kako ona čestol_f poprimi neugodne mirise. Iskoristite polovicu limuna i izribajte dasku. To će otkloniti mirise i produžiti dasci rok trajanja.

Ako vam se dogodi da ostanete bez detardženta za pranje suđa, polovicu limuna pomiješajte s pola vrećice sode bikarbone i operite suđe tom otopinom. Sada imate ekološko i zdravo sredstvo za pranje.

Limun je prirodno sredstvo za dezinfekciju i ima mnoga antibakterijska svojstva. Zato ga koristite za pranje voća i povrća; u bocu s prskalicom nalijte vodu i pola limuna. Dobijenu tekućinu iskoristite za raspršivanje i pošpricajte voće i povrće.

Limun je odličan za čišćenje prozora. Četiri kašikice limunova soka pomiješajte s dvije litre vode. Jednostavna mješavina postat će snažno sredstvo za čišćenje prozora koje uklanja sve vrste prljavštine, a prozorima vraća sjaj.

Mnogi kukci izrazito su osjetljivi na mirise. Mrava, pauka, muha pa čak i žohara možete se riješiti špricanjem limuna duž pukotina i prozorske daske. Intenzivan miris će ih odbiti i spriječiti njihovo skupljanje.

logo_lara