Savjeti za čišćenje kuhinje

U kuhinji se sprema sva hrana koju konzumiramo, stoga je jako važno da je ona uredna i čista, kako zajedno s hranom koja se priprema  ne bi išle i bakterije koje se množe na nečistim površinama.

Za većinu čišćenja dovoljan vam je ocat i limunska kiselina, ali za tvrdokornije mrlje također postoje rješenja.

Šporet

Zaprljane brazde na pločama šporeta ćete očistiti ako ih prethodno zagrijete, a potom pospete praškom za pecivo i kasnije izribate. Mrlje će nestati s ploče štednjaka ako ih pospete sa soli, a potom dobro izribate vlažnom četkom. Na kraju,  ploču dobro isperete s puno vode i posušite.

ciscenje_sporet_lara

Staklene ploče šporeta očistite vlažnom krpom pomoću nekoliko kapi deterdženta. Zagorjele ostatke odstranit ćete posebnim strugalom za staklo koje možete nabaviti u trgovinama. Za očuvanje sjaja, ploče ispolirajte ocatom.

Ormare i radne površine u kuhinji najbolje ćete očistiti mješavinom vode, ocata i mazivog sapuna. Ormare jednom godišnje operite  vodom sa ocatom. Tom prilikom možete temeljito očistiti i sve rijetko korištene predmete.

U kuhinji se sprema  različita vrsta hrane,  pa nije čudno što zna ostati svakakvih mirisa. Kako biste ih spriječili, u staklenci držite nasjeckani celer koji ima osvježavajuću snagu. Što je vaša kuhinja urednija i čišća, manja je vjerojatnoća da ćete vi i vaši ukućani biti izloženi bakterijama koje štete vašem zdravlju.

 

logo_lara