Savjeti za veliko čišćenje stana

Veliko čišćenje je nešto što nas  čeka, a dok neki to rade jednom godišnje mnogi se za generalku stana odlučuju barem dva puta godišnje ili više od toga. Sve ovisi o tome imate li često goste u kući. Posao čišćenja započinjete samo kada ste odmorni i oslobođeni bilo kakvih drugih obaveza.

ciscenje_stana_lara

Da bi veliko spremanje bilo učinkovito i što prije gotovo,  dogovorite se oko podjele poslova. Napravite plan djelovanja i sa čim bi prvo trebali početi. Nakon što ste sastavili plan djelovanja možete krenuti čistiti. Pripremite sva sredstva kao i spužvice kako ih ne bi morali tražiti kasnije kada prelazite s jednog posla na drugi.

Spremanje obično započinje spavaćom sobom,  iza koje dolazi dnevni boravak, dječija soba, ostava, kuhinja,  te kupaonica. Rapored možete sami odlučiti, sve ovisi kako je vama lakše.

Tokom velikog čišćenja potrebno je očistiti sve police na kojima se nalaze knjige i to tako što ćete svaku brisati posebno. Treba očistiti ladice i riješiti se svih papira koji su vam unutra stajali, a da vam više ne trebaju.

Postoje ljudi koji za čišćenje nikada ne uzimaju jedan cijeli dan,  jer jednostavno ne žele odvojiti više od pet sati samo za čišćenje. Oni se zato odlučuju za rješenje gdje svaki dan čiste po jedan dio u stanu. To je odlična metoda jer će se smanjiti gužva u stanu i neće postojati nervoza koja bi mogla poremetiti dnevni ritam cijele porodice..

logo_lara